tisdag 24 april 2018

Toleransprojektet Torslanda dag 8


Blogg dag 8

Tja tja, bloggen! Nu är det sista dagen och vi sitter på flygplatsen.  Vi är alla riktigt trötta eftersom vi väcktes 03.45. Här kommer lite tankar om resan!

Något vi alla blev förvånade över var hur skönt det var att lärarna tog mobilerna. Eftersom det gjorde att vi fick bättre sammanhållning i gruppen. Många av platserna vi besökte har fått frid, men det var fortfarande en jobbig känsla att vara där och gå runt. Det har varit väldigt mycket skratt men även en del tårar.

Under resan var det blandade känslor men det som var extra härligt var att alla fick utrycka dem. Det mest känslosamma tillfället var när alla fick sina brev och vi gick omkring och grät. Men det var skönt att alla tröstade alla. Höjdpunkten var när alla tillsammans sjöng och hade roligt på bussen. Något vi alla kommer ha med oss är stegen till förintelsen, alla olika läger vi varit på och judarnas ghetto. Vi har alla kommit nära varandra och vi kommer säkert ha kvar kontakten med många. En stor överraskning för många var att det varje dag var över 20 grader varmt. En dag var det till och med 29 grader, men tyvärr fick man inte ha shorts överallt. Maten som vi fick var nästan alltid god men det var ju alltid soppa till förrätt. Så man tröttnade efter ett tag.

Om vi skulle beskriva resan med fem ord skulle de vara: Lärorikt, intrycksfullt, gemenskap, roligt och minnesvärt.

Johanna. EmmaN, Agnes, LInn


Hemma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.