lördag 9 september 2023

Toleransprojeketet Torslanda 2023 Dag 5

 Dag 5

Hej Pappa!

Vår dag började med frukost. Efter frukosten, samlades vi i konferensrummet, där vi pratade om våra upplevelser under resan. Vi fick varsitt papper med våra namn på, som vi skickade runt i cirkeln. På papperet skulle vi skriva positiva saker om våra kamrater. Papperna får vi tillbaka nästa gång vi träffas i Sverige.

Förväntansfullt gick vi på bussen som skulle ta oss till Warszawa. Resan tog ungefär två timmar. Vi fick chansen att njuta och delta i underbar allsång, där Albin slutade på 5910 poäng i musikquizet och alla rätt. De fantastiska sångarna var; Adrian, Hampus, Samuel, Arman, Selma, Juni, Filippa och modiga Alicia som sjöng solo två gånger! Väl i Warszawa samlades vi vid Sigismunds Kolumn i Gamla Staden. Vi lyssnade på en berättelse om Eugenia som kom från Warszawa och flydde till Göteborg, och fick hjälp av modiga människor som vågade hjälpa henne.





Vi stannade på ett mysigt ställe och åt lunch, och gick senare till en annan del av staden där vi stannade och pratade om vilka som ska sprida vidare offrens historia. Vi fick också en uppgift att prata i basgrupperna om hur vi kan bidra till ett mer tolerant samhälle. Detta är själva meningen med resan, och en av anledningarna till att vi sökte till projektet.  

I vår grupp kom vi fram till att det är viktigt att säga ifrån när en person gör en dålig handling, men även att utbilda dem och lära dem varför det är fel. Det är också viktigt att lära sig om andra kulturer för att minska sina fördomar och skapa förståelse för andra människor. Det är såklart alltid viktigt att bemöta alla med respekt, man kan även rösta på toleranta och accepterande partier för att bidra till ett tolerant samhälle.


Den sista tiden vi spenderade i Warszawa var vi riktiga turister, vi gick runt och köpte souvenirer och glass! När vi till sist återvände till bussen var vi varma och glada, men lite ledsna att detta skulle bli sista bussresan i Polen.



På flygplatshotellet åt vi middag innan vi köade länge till säkerhetskontrollen; när vi äntligen kom igenom hade vi lite tid att spraya parfym och köpa godis! Vi kände vemod när vi gick på planet, för att resan redan var slut. Nästa gång vi ses så ska vi börja planera inför redovisningen, så äventyret är inte över än!! 😊😉

Tack och hej leverpastej / Samuel, Juni, Albin och Maia


Veckans morgonlöpare :-)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.