fredag 23 september 2022

Toleransprojeket Torslanda Dag 4

 Dag 4

Först började vi som varje dag med att äta frukost och att göra oss i ordning. Sedan samlades vi i konferensrummet för att ha lektion. Vi gick varvet runt och skrev lappar med en till två positiva ord om varandra. Utan att personen i fråga fick se, skickade vi runt de för att alla skulle skriva något om alla. Vi får lapparna nästa gång vi ses. Detta var ett fint sätt att visa uppskattning för varandra då vi har kommit varandra så nära under denna resa, och alla upplevelser som vi delar.


Efter det åkte vi till Warszawa med vår älskade busschaufför, han var väldigt omtyckt av oss alla (och väldigt skicklig med att navigera vår klumpiga buss 😊). Vi lämnade bussen och gick till Sigismunds column. Där hade vi lektion där vi pratade om kung Sigismund, och om en kvinna som överlevt förintelsen. Hennes namn var Eugenia Göndör. Lärarna läste även upp elevtexter.

Därefter gick vi till en restaurang för att äta lunch. De flesta tyckte maten var god och vi fick efterrätt. Efter vi hade ätit klart fick vi i små grupper tid att gå fritt i gamla stan tillsammans med en lärare per grupp. Vi kollade i olika butiker och köpte lite krims krams.

När vi hade gått färdigt och återsamlats allihop igen så gjorde vi en liten sammanfattning av resan tillsammans. Vi diskuterade hur viktigt det är att ta vara på det vi varit med om och föra det vidare. Vi pratade om vad vi själva kan göra för att bidra till ett tolerant samhälle. Alla hade väldigt många bra och unika förslag. Bland annat att säga ifrån när man ser/hör något som inte är okej, lära ut om dessa historier och viktigast av allt, vi får ALDRIG låta historien glömmas.


Sedan åkte vi sista åkturen med busschauffören och vår guide Edyta, det tyckte alla var lite sorligt. Vi gick och åt god mat på en restaurang i närheten av flygplatsen. Efter det gick vi till flygplatsen och checkade in vårt bagage.

Julia H, Karl, Kerstin, Elias och Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.